Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

30.10.2023 01:10

Inženjerski pridošlica 2023

Tri kandidata u uzbudljivom finalu u Moteku, pobjednički timovi - powered by norelem

Norelem je na ovogodišnjem Moteku uz brojne inovacije proizvoda još jednom istaknuo poseban vrhunac: dodjelu nagrade "Engineering Newcomer". Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja proglašeni su prigodom dodjele nagrada.



U srijedu, 11. listopada u 14 sati konačno je došlo vrijeme: nakon brojnih gledatelja koji su se uključili u odbrojavanje, norelem Academy proglasila je pobjednike Engineering Newcomer 2023. Odabrani timovi predstavili su sebe i svoj projekt te preuzeli svoje nagrade. Nakon toga na štandu se zadržalo mnoštvo posjetitelja - od iskusnih kupaca do mladih dizajnera. I ceremonija dodjele nagrada i norelem proizvodi naišli su na živo zanimanje, također među međunarodnim gostima.



Engineering Newcomer - konkurencija

Natječaj za dizajn ove je godine održan 10. put. Studentima sveučilišta, visokih tehničkih škola i veleučilišta nudi priliku da svoje samostalne projekte ili završne radove iz područja inženjerstva i razvoja ocijeni vrhunski stručni žiri te da ih predstave široj javnosti. I ove godine bilo je dosta prijava projekata iz područja automatizacije, prehrambene i medicinske tehnologije, termoelektronike, prometa i transporta. Sve ideje ispituju stručnjaci zbog njihove inovativne i praktične vrijednosti, tržišnih prilika, pametne i isplative upotrebe standardnih i kupljenih dijelova te njihovog vrlo praktičnog rukovanja i funkcije. Posljednje, ali ne i najmanje važno, tehnološka implementacija i profesionalna prezentacija, primjerice na društvenim mrežama, također igraju ulogu.



Pobjednički timovi - pokreće norelem

Tehnička škola Rudolf Diesel iz Nürnberga ove je godine bila posebno uvjerljiva. Njihov projekt "LaWiKran", mobilno dizalo za pčelarstvo i poljoprivredu, osvojio je 1. mjesto na natječaju. Tim je svladao izazov dovršavanja inovativne dizalice u roku od pola godine uz zadržavanje njenog kompaktnog dizajna. LaWiKran se može koristiti za podizanje različitih tereta težine do 200 kg, poput košnica i građevinskih vreća, na prikolicu. Tim je ukupno upotrijebio više od 20 različitih proizvoda iz norelema, kao što su plinske opruge kako bi se dizalica lako postavila, kuglasti klinovi za zaključavanje s gljivastim ručkama i klizni ležajevi na osnovnom okviru.

 

Drugo mjesto pripalo je Höhere Technische Bundeslehr- und Versuchsanstalt (HTBLuVA) Wiener Neustadt za svoju "jedinicu za rasklapanje E2 sanduka", koja se može koristiti u tvornici za preradu mesa. Ovdje je bilo posebno važno točno poštivati ​​propise prehrambene industrije i osigurati performanse sustava tako da može obraditi preko 400 sanduka na sat. I ovdje su se oslonili na veliki izbor proizvoda tvrtke Norelem i upotrijebili nekoliko standardnih dijelova, uključujući i pneumatiku.


Treće mjesto pripalo je HTL Neufeldenu s "KEBA Injection Molding Simulatorom", malim modelom stroja za injekcijsko prešanje prikladan za radni stol, koji bi trebao izgledati što je moguće "stvarnije", a još uvijek biti prenosiv. Za pogon su korištene standardne komponente iz norelema, točnije zupčasti remen, remenice i zatezni setovi.

norelem je već bio poznat svim pobjedničkim timovima kao dobavljač punog asortimana standardnih i radnih elemenata. Prema riječima sudionika, pregledni online katalog, besplatno preuzimanje detaljnih CAD modela i brza dostupnost dijelova olakšali su projektni rad.
 
 

Više vijesti

27.09.2023 01:00

norelem at the Motek 2023
Product highlights from norelem and exciting projects at the Engineering Newcomer Competition

Učinkovito automatiziranje procesa s pneumatskim steznim elementima

Novim pneumatskim...

22.08.2022 01:05

norelem na AMB 2022
Na međunarodnom sajmu za obradu metala AMB, koji se održava u Stuttgartu od 13. do 17. rujna, norelem u prvi plan stavlja svoju ponudu stezne tehnike. To je značajno prošireno: od 5-osnog škripca do višestrukih steznih sustava do ručnog steznog modula, kupci će pronaći brojne nove komponente koje nude jasnu dodanu vrijednost u mnogim primjenama.