Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Reciklirani materijali kao sljedeći korak prema većoj održivosti za vrhunske laboratorijske potrošne materijale

 
U laboratorijima za znanost o životu, gdje se o preciznosti i čistoći ne može pregovarati, potražnja za ekološki prihvatljivim rješenjima sada je veća nego ikad. Laboratoriji se bore s utjecajem svojih aktivnosti na okoliš i svjesni su da sve veća potražnja za plastičnim potrošnim materijalom nije prihvatljiva za resurse. Stoga, kako bi postali održiviji, budući laboratorijski potrošni materijal izrađen od plastičnih materijala mora se moći proizvoditi od obnovljivih ili recikliranih sirovina.
Eppendorfova predanost održivosti očita je u mnogim područjima, uključujući prijelaz laboratorijskih potrošnih materijala na sirovine na biološkoj osnovi, počevši od 2022. U isto vrijeme, reciklirani materijali također pokazuju veliki potencijal za one dijelove proizvoda koji ne dolaze u izravan kontakt s uzorkom. Reciklirani materijali, također poznati kao reciklati, općenito su poznati kao ponovno korištena plastika izrađena od PE (polietilena), PP (polipropilena) ili PET (polietilen tereftalata), koju su kućanstva ili poduzeća barem jednom odbacila i koja se koristi za proizvodnju novih proizvoda.
“Post Consumer Recyclate (PCR)” koji se koristi za jednokratne police za vrhove pipeta industrijskog je podrijetla, dobiven isključivo od ostataka materijala koji nastaju tijekom procesa proizvodnje kontaktnih leća”, kaže Brigitte Klose, voditeljica globalnog marketinga za potrošni materijal u Eppendorf SE. “Ova vrsta skupljanja polipropilena unutar tipa “iz jednog izvora” iz proizvodnje medicinskih proizvoda osigurava da će reciklirani materijal zadržati čistoću i cjelovitost koji su uvjet procesa proizvodnje laboratorijskih potrošnih materijala. Od naših dobavljača tražimo dokumentaciju u pogledu sljedivosti recikliranog materijala, kao i usklađenosti svih procesa s EN 15343:2007.”
 

Od kraja svibnja ove godine Eppendorf je pokrenuo prijelaz na recikliranje onih spremnika koji sadrže potrošni materijal. U početku se ovaj prijelaz odnosi na police za vrhove pipeta za jednokratnu upotrebu koji se obično koriste u laboratorijima koji provode sterilni rad. Ovi stalci za jednokratnu upotrebu neophodni su za korištenje vrhova za pipete. Stalci pružaju vrhovima pipeta stabilnost i zaštitu, do posljednjeg vrha. Kao i vrhovi za pipete, ti stalci za jednokratnu upotrebu moraju biti iste čistoće i sterilnosti, a do sada su se proizvodili od polipropilena visoke čistoće na bazi fosila. "Ovaj prijelaz na recikliranje očuvat će ovaj ograničeni izvor fosilnih goriva, a Eppendorf će postići uštedu veću od 166 tona CO2 godišnje", kaže Klose.
Ova promjena u polipropilenu koji se koristi za proizvodnju stalaka neće utjecati ni na čistoću, ni na sterilnost ni stabilnost vrhova pipeta epT.I.P.S.® u stalcima za jednokratnu upotrebu. Naši kupci mogu se jednostavno prebaciti, bez gubitka kvalitete. Ovo je dodatno potvrđeno certifikatima kvalitete za svaku seriju.
 

Više vijesti

The ACT (Accountability, Consistency, and Transparency) labels work in a similar way to nutrition...

Luiz Henrique Rosa radi kao istraživač na Universidade Federal de Minas Gerais u gradu Belo Horizonte, Brazil.
Nova podružnica u srcu rastućih azijskih tržišta znanosti o životu, ciljano jačanje usmjerenosti na kupce s visokotehnološkim laboratorijem za kalibraciju pipeta i opsežnim rasponom visokokvalitetnih laboratorijskih usluga; Još brža i pouzdanija dostava zahvaljujući novom centralnom skladištu

The Eppendorf Research® plus single-channel pipette line-up with variable volume has been cer...