Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.09.2022 03:09

Profesor iz priče kupaca Eppendorfa: Luiz Henrique Rosa

Luiz Henrique Rosa radi kao istraživač na Universidade Federal de Minas Gerais u gradu Belo Horizonte, Brazil.

Njegov rad ne uključuje samo upravljanje odjelom za mikrobiologiju i pripadajućim laboratorijem, već i nadgledanje sljedeće generacije istraživača, od dodiplomskih do doktorskih studenata. Bavi se područjem mikologije, točnije proučavanjem tropskih gljiva kao i endemskih gljiva i makroalgi koje se mogu naći samo na Antarktici. Osim učenja više o raznolikosti gljiva u surovim okruženjima, jedan od njegovih ciljeva je saznati više o bioaktivnim spojevima i potencijalnim antimikrobnim aktivnostima antarktičkih gljiva koje bi mogle iskoristiti Bio-pharma tvrtke.

U njegovom laboratorijskom istraživanju, glavna primjena pipeta i potrošnog materijala je ispravna identifikacija gljivica: tehnike molekularne biologije kao što je ekstrakcija genomske DNK iz kultura gljivica i PCR amplifikacija i sekvenciranje ključni su zadaci koji zahtijevaju puno koraka pipetiranja i visok stupanj pouzdanost kada je riječ o količinama koje treba obraditi. “Za mene, visoka pouzdanost i trajnost Eppendorfovih proizvoda nije samo razlog zašto sam ih u početku koristio, već i zašto ih još uvijek koristim do danas”, kaže profesor Rosa. “Naš laboratorij ima i nekoliko drugih proizvoda, ali većina uređaja je Eppendorf. Svatko pokušava doći do Eppendorfove pipete ako ima izbora.”

Za svaki laboratorij, svestranost istraživačkih alata kao što su npr. pipete su ključna značajka pri radu na različitim vrstama istraživanja. Profesor Rosa vidi mehaničke, ali posebno elektronske pipete Eppendorf, kao bitan dio pružanja ovog sveobuhvatnog rješenja za njegove primjene.

»Za mene visoka pouzdanost i trajnost Eppendorfovih proizvoda nije samo razlog zašto sam ih počeo koristiti, već i zašto ih koristim do danas.« Profesor Luiz Henrique Rosa, vodeći istraživač MycoAntar projekta

„Koristimo Eppendorf Xplorer® pipetu za brzu pripremu bioprospektivnih analiza. Možemo napraviti niz različitih testova u samo djeliću vremena”, dodao je profesor Rosa. “U usporedbi s drugim markama, elektroničke pipete Xplorer omogućuju nam da ubrzamo rad, a vrijeme je često ključno kada radimo s uzorcima gljivica.”

Profesor Rosa već razmišlja unaprijed kako bi još više automatizirao svoj tijek rada kako bi uštedio vrijeme: „Volio bih vidjeti robota za pipetiranje u našem sveučilišnom laboratoriju u budućnosti. Naše mikrobiološko istraživanje gljivičnih kultura s Antarktike imalo bi koristi od toga jer bi iz naših ruku skinuli zadatke ručnog pipetiranja.”

Više vijesti

Nova podružnica u srcu rastućih azijskih tržišta znanosti o životu, ciljano jačanje usmjerenosti na kupce s visokotehnološkim laboratorijem za kalibraciju pipeta i opsežnim rasponom visokokvalitetnih laboratorijskih usluga; Još brža i pouzdanija dostava zahvaljujući novom centralnom skladištu

The Eppendorf Research® plus single-channel pipette line-up with variable volume has been cer...